Zpráva výjezdové jednotky JPO V v Těrlicku Hradišti za rok 2015

02.02.2016 13:37

Zpráva výjezdové jednotky JPO V v Těrlicku Hradišti za rok 2015

Výjezdová jednotka v roce 2015 měla daleko více práce než v předešlých letech. Byla vyslána k 25 mimořádným událostem.

1) poslední dva dny v březnu byla jednotka vyslána k odstranění překážek, na spadlý strom přes komunikaci, v druhém případě spadlý strom v zahradě. Jednotka na místě provedla odstranění stromu za pomoci motorové pily a trhacího háku. V druhém případě bylo nutno nejprve strom odvětvit a po částech odřezat a odstranit.

2) třetí výjezd byl k požáru, kde Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek       23. 4. 2015 krátce po 19. hodině. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Havířově a Českém Těšíně, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů - Těrlicko-Hradiště a Těrlicko. Od spáry v komíně zde začala hořet dřevěná podlaha podkroví se zateplením. Z komínového tělesa se uvolnila část cihly a vytvořila malý, zhruba jen pěticentimetrový otvor u podlahy v podkroví. Podlaha a její zateplení začalo hořet, včetně části stropu přízemí, obloženého dřevem. Hasiči dostali oheň pod kontrolu už za 11 minut, necelou hodinu jim zabralo rozebírání podlahy a dohašování. Požár se obešel bez zranění.
 Díky rychlému zásahu hasičů se tak škoda vyšplhá maximálně na čtvrt milionu korun.

3) další událost je již tradicí a to asistence u motocyklového závodu Těrlický okruh, zde jsme pomáhali společně s některými členy našeho SDH Těrlicko Hradiště ve dnech 1. 8. 2015 a 2. 8. 2015 vždy od 6 hodin rána až do 19 hodiny večerní a za každého počasí.

4) následujících dvacet události Technické pomoci, při likvidaci nebezpečného hmyzu v naší lokalizaci Těrlicko Hradiště jsme zvládli a to hlavně díky OÚ Těrlicko, které nám zakoupilo ochranné obleky proti bodavému hmyzu a postřik, a díky Petrovi Molinovi za zaškolení a vysvětlení co a jak při první likvidaci nebezpečného bodavého hmyzu naši jednotkou u pana místostarosty OÚ Těrlicko Josefa Macury.

Dále jsme se zúčastnili akcí pořádaných SDH Hradiště a obcí Těrlicko jako byl závod motokár v Hradišťském kopci a dalších akcí během celého roku 2015.

Koncem roku pak byly provedeny opakované zkoušky hydrantů v našem hasebním obvodě Těrlicko Kostelec, tyto opakované zkoušky hydrantů budou pokračovat také v Těrlicku Hradišti v roce 2016. Byly prováděny kondiční jízdy. Probíhá a funguje velmi dobrá spolupráce s našimi zkušenějšími kolegy z výjezdové jednotky Těrlicko Střed.

Velký dík ale opravdu velký dík patří starostovi OÚ Těrlicko Martinovi Poláškovi, za zajištění zánovní zásahové cisterny, CAS 8 Avia Daewoo D 90 s pohonem 4x4, pro naši JSDH Těrlicko Hradiště, kterou máme jenom díky Vám. Moc Děkujeme!!

Jako velitel jednotky vím, že tato velmi dobrá spolupráce s OÚ Těrlicko, s SDH Hradiště a JSDH Těrlicko Střed bude pokračovat i v letech následujících.

Další poděkování patří panu Petru Molinovi, za ochotu a dobrou spolupráci s naší jednotkou. Poděkování samozřejmě patří všem členům JSDH Těrlicko Hradiště, kteří se podílejí na chodu jednotky.

Velitel JDSDH Těrlicko - Hradiště Petr Tajsler ml.