Valná hromada 16.1.2016

02.02.2016 13:29

Zpráva z výroční valné hromady SDH Hradiště konané dne 16.1.2016

 


Výroční valnou hromadu zahájil a vedl pan Michal Goluch, který všechny členy a také hosty přivítal na této akci. Poté jsme uctili minutou ticha památku zesnulého kolegy pana Jana Juroszka. Následovaly volby nezbytných komis, kde ta volební dostala slovo jako první. Paní Nogolová požádala o zvolení nových členů výboru jmenovitě pana Michala Golucha a Rudolfa Filipa. Tito pánové byli zvoleni a doufáme, že budou sboru nápomocní.

Poté již dostal slovo starosta pan Sobel Karel, který nás seznámil s prací sboru za uplynulý rok. Bylo toho požehnaně.

 Další zprávou bylo hodnocení výjezdové jednotky, která se dočkala pořízení nového automobilu Daewoo Avia cisterna – určitě bude sloužit svému účelu a bude více využívána než dosavadní vozidlo Avia. Velké dík patří všem, kteří se na pořízení tohoto vozidla podíleli.

Trochu vzruchu a uvolnění od zpráv do odpoledne vnesli mladí hasiči, kteří si připravili malé kulturní vystoupení. Následovalo zhodnocení jejich působení za uplynulý rok a myslím si, že křivka úspěchů se pomalu ale jistě zvedá a tak jim přejme hodně úspěchů v tomto roce.

Očekávanou zprávou byl sumář hospodáře pana Staniczka. Podle všeho sbor funguje výborně, jelikož vykazuje zisky. Na letošní rok je plán jasný – být na tom ještě lépe.

Schválili jsme také příspěvek na okrsek 500 Kč na jeho fungování.

Plán práce je nabit mnoha akcemi nejen pracovního, ale i odpočinkového rázu, že by si z něho měl vybrat snad každý to, co se mu bude líbit a proto byl také schválen bez zaváhání.

Milou povinností bylo předání čestných uznání zástupcům obce a to starostovi panu Poláškovi, místostarostovi panu Macurovi a také panu Gawlasovi za jejich podporu a pomoc sboru. Poděkování za výbornou práci pro sbor obdrželi členové paní Pospěchová Irena a pan Vlach Marek.

V diskuzi nám všem bylo popřáno mnoho zdaru do další práce.

 

Já Vám všem přeji poklidný a úspěšný rok 2016 a těším se na Vás při některé z akcí.

 

                                                                                                      Michal Goluch (jednatel SDH Hradiště)